Welkom en uitleg

Informatie over aanmelden, het regelement, contactmogelijkheden en statistieken van het Ommoord forum.
Plaats reactie
Torenwachter
Beheerder
Berichten: 57
Lid geworden op: 25-11-2011 21:16

Welkom en uitleg

Bericht door Torenwachter » 25-11-2011 21:51

[size=15]Welkom op het Ommoord forum. Op dit forum kunt op meepraten over allerlei zaken omtrent de Rotterdamse wijk Ommoord.[/size]

[color=red]Registratie[/color]
U kunt zich registreren door boven in het scherm op de tekst [i]register[/i] te drukken. Het is verboden om als gebruikersnaam de naam van een bedrijf, organisatie, instelling, merk e.d. te gebruiken.
[color=red]Reageren[/color]
Iedereen kan zonder registratie de topics op het forum lezen. Indien u zich registreert, kunt u overal nieuwe topics maken, op polls stemmen en polls starten. Als u een nieuw topic of poll start, plaats deze dan afhankelijk van het onderwerp in de desbetreffende categorie zoals [i]veiligheid[/i] of [i]politiek[/i] om het forum overzichtelijk te houden. Om een nieuw onderwerp te starten, drukt u linksboven in het scherm op de knop [i]new topic[/i]. Indien u een reactie wilt plaatsen op een bestaand topic drukt u op de knop linksboven in het scherm [i]post reply[/i]. Indien u een poll wilt toevoegen, kunt u die vervolgens onderin het scherm toevoegen.
In elke reactie is het mogelijk om een emotie toe te voegen. Deze staan links het reactiescherm.
Het is verboden om teksten van andere website op het forum toe te voegen die niet van u zijn, tenzij in de licentie van de tekst/website nadrukkelijk staat dat dit (onder bepaalde voorwaarden) wel mag.
Op elke pagina is plaats voor maximaal vijftien berichten. Indien de zestien berichten bereikt is, zal het topic automatisch gemarkeerd worden als populair onderwerp. Dit is te zien aan het symbool wat voor elke topic te zien is. Bij niet-populaire onderwerpen is als een symbool één stuk papier te zien en bij een populair onderwerp zijn het er twee. Geel gemarkeerde onderwerpen zijn alleen voor leden zichtbaar en betekend dat er sinds uw laatste bezoek nieuwe berichten geplaatst zijn.

[color=red]Afbeeldingen[/color]
Indien u afbeeldingen toe wilt voegen kunt in uw reactie/bericht. Drukt u onder het tekstveld op de tekst [i]voeg een foto toe[/i] of [i]add image to post[/i]. De rest volgt zich dan vanzelf. Het is verboden om afbeeldingen op het forum toe te voegen die niet van u zijn, tenzij in de licentie van de afbeelding nadrukkelijk staat dat dit (onder bepaalde voorwaarden) wel mag. Wij raden u dan ook aan om alleen afbeeldingen die door u gemaakt zijn te uploaden.
U kunt pas foto's op het forum plaatsen indien u minimaal twee berichten zonder foto's of weblinks heeft geplaatst. Anders krijgt u de volgende foutmelding te zien:
[i]Error in posting: You are not allowed to post any websites here at the moment.
In uw eerste 2 posts kunt u geen website adres plaatsen. [/i]

[color=red]Link plaatsen[/color]
U kunt pas een links indien u minimaal twee berichten zonder foto's of weblinks heeft geplaatst. Anders krijgt u de volgende foutmelding te zien:
[i]Error in posting: You are not allowed to post any websites here at the moment.
In uw eerste 2 posts kunt u geen website adres plaatsen. [/i]

[color=red]Niet actief[/color]
Indien u als lid zeven dagen na aanmelding niet actief bent geweest, zal automastisch een bericht gestuurd met de vraag of er problemen zijn met bijvoorbeeld inloggen.

[color=red]Profielfoto[/color]
Het is ons bekend dat het plaatsen van een profielfoto voor vel problemen zorgt zoals foutmeldingen. Indien u er zelf niet uitkomt, zoek dan een foto uit van de website [url=http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page?uselang=nl]Wikimedia Commons[/url] en stuur de link d.m.v. een persoonlijk bericht naar gebruiker [i]Torenwachter[/i], de beheerder.

[color=red]Rangen[/color]
Elke gebruiker krijgt standaard een rang toegewezen. Er bestaan er vijf, waarvan twee speciale rangen. De speciale rangen kan alleen de beheerder iemand geven. De overige drie rangen zijn [i]nieuwe gebruiker[/i], [i]gebruiker[/i] en [i]eraveren gebruiker[/i]. Hoe meer berichten je geplaatst hebt hoe hoger je rang op dit forum. Deze drie rangen hebben geen gevolgen voor de rechten die je als gebruiker hebt op dit forum.

[color=red]Wie is er online?[/color]
Indien u als lid onderaan de pagina op de rubriek [i]wie is er online[/i] drukt, kunt u zien welke gebruiker(s) er op dit moment zijn of afgelopen vijf minuten aanwezig waren op het forum. Gebruikers die in hun profiel aangegeven hebben dit niet te willen, zullen als [i]verborgen gebruiker[/i] weergeven worden. Deze functie is alleen voor leden beschikbaar.

[color=red]Moderator (worden)[/color]
Een moderator is een gebruiker onder de beheerder die ervoor zorgt dat de regels gehandhaaft blijven hierop zonodig gebruikers aanspreekt en/of de gebruiker de toegang tot het forum blokkeert. Op dit moment is het forum te klein om een aantal moderators te hebben. Indien het forum groter wordt en er mer actieve leden aanwezig zijn, kan de beheerder een oproep doen aan verschillende gebruikers of zij moderator willen worden.

[color=red]Onafhankelijkheid beheerder[/color]
De beheerder zal zich amper tot niet mengen in discussies om zo onafhankelijk mogelijk over te komen. Zodat bij eventuele problemen de beheerder niet van partijdigheid beschuldigd kan worden.

[color=red]Account verwijderen[/color]
Indien u uw account volledig wilt verwijderen, kunt u contact opnemen met de beheerder.

[color=red]Meer informatie[/color]
Voor meer informatie over de werking van dit forum kunt u boven in de blauwe balk op FAQ drukken.[b]Veel plezier op het Ommoord forum[/b]
Plaats reactie